Mozogj rendszeresen várandóssan is!

A várandós kismamik közül sokan felhagynak a sportolással vagy bármely aktivitással, amint bebizonyosodik, hogy áldott állapotban vannak.

Márpedig várandósság alatt is nagyon fontos a rendszeres mozgás!

Miből áll maga a kismama torna

...,hiszen nem aerobik, vagy jóga, és pilátesz sem?

A kismama torna valójában a komplett szülésre való felkészítés egy jelentős részét foglalja magába. Ez mint a fizikai, mint a lelki síkon értendő.

Egyik részről van benne mozgás, vagyis torna, ami testhelyzet gyakorlatokat, némi izommunkát, majd lazító gyakorlatokat tartalmaz különböző légző gyakorlatokkal fűszerezve, melyek a tornát egészíti ki.

Kismama torna menete

A tornát érdemes elkezdeni már a terhesség 2. felétől, vagyis a betöltött 14.héttől, amennyiben minden rendben van és a nőgyógyász is beleegyezik. Heti szinten két-három alkalommal ajánlott, egészen a várandósság végéig, persze a kismama igényétől függően (akár a 40.hétben is részt lehet venni a tornaórákon, ha minden rendben van).

Tornázz kettőtök egészségéért

Az ember minden életszakaszában nagyon fontos a testmozgás. Ez kifejezetten érvényes a várandósság ideje alatt is, mint a kismama, mint a magzat számára.

Amennyiben a várandóssággal minden rendben van, és a nőgyógyász is engedélyezi, a betöltött 14. héttől el lehet kezdeni a kismama tornát.

Hogy miért is fontos a kismama torna?

Kismama torna – aranyszabályok

A várandósság egy nő életében egészen különleges időszak.

Ez idő alatt folyamatos változások követik egymást testi és lelki síkon is.

Ahhoz, hogy harmóniában tudjunk maradni önmagunkkal és a születendő gyermekkel, nagyon fontos karban tartani a szervezetet, mint a külső, mint a belső szempontokat figyelembe véve.

A kismama torna az egyik legjobb módszer ennek elérésében.

 

KISMAMA TORNA FONTOSSÁGA

A női test a várandóság alatt nagy változásokon megy keresztül. A torna segít a fizikai és mentális egyensúly fenntartásában, valamint a szülésre való felkészülésben.

Több szempontból is jótékony hatású a várandóság alatti mozgás, hiszen megelőzhető vele a trombózis – vérrögösödés kialakulása, a terhességi csíkok megjelenése, illetve növeli a szervezet ellenálló képességét egyes betegségekkel szemben (megfázás, különböző vírusos és bakteriális fertőzések).

KISMAMA TESTÉNEK VÁLTOZÁSAI

Egy nő minden életszakaszában nagyon fontos a testmozgás. Ez kifejezetten érvényes a várandóság ideje alatt is, mint a kismama, mint pedig a kisbaba számára. Ez előtt néhány éve az áldott állapot annyit vont maga után, hogy minden tehertől, minden plusz lépéstől a környezet igyekezett megkímélni a várandós kismamát, ezzel biztosítva számukra a kényelmes és tehermentes, nyugodt életmódot.

Ma már bizonyítottan tudjuk, hogy ez a módszer többet árt, mint használ, ugyanis a test általában próbál ahhoz a körülményhez igazodni, ami adott számára.