Kegel – gyakorlatok lépései

A Kegel – gyakorlatok könnyedén elvégezhetőek, megtanulásával és folyamatos ismétlésével a medencefenék izmainak megfeszítése és ellazítása sajátítható el, így egyes esetekben, mint amilyen a tüsszentés, a köhögés vagy épp a nevetés, megakadályozható a hasüreg nyomása következtében kialakuló vizelettartási gond(ez inkább idősebb korban jellemző tünet, viszont nagyon fontos, hogy már fiatalon elkezdődjön ezeknek a testrészeknek az erősítése, hiszen sok mindenben segíthet.

A Kegel – gyakorlatok fontossága útmutató az eligazodásban.

A gyakorlatok lépései:

Kegel – gyakorlatok fontossága

Arnold Kegel 1952-ben az elsők között publikálta a pubococcygeus – PC női izomcsoport jelentőségéről szóló tanulmányait, a női szexuális működés kapcsán.

Ez az alhasi izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, a méh és gátkörnyéki szervek felfüggesztéséért, feszességéért, megtartásáért, valamint fontos szerepet játszik a alhasi szervek optimális működésében.

Ha ezek az izmok gyengék, vagy tudatosan nem képes a nő megfeszíteni és elernyeszteni őket, különböző szexuális, szülési, vizelet- és székletürítési stb. nehézségeket tapasztalhat.

Erejüket vesztett gátizmok

Amennyiben a gátizmok ellazulnak, meggyengülnek, már nem töltik be megfelelően a szerepüket. Ennek a kialakult helyzetnek sajnos előbb-utóbb többféle érezhető következménye is lesz, a bosszantó kellemetlenségektől egészen a súlyos megbetegedésekhez vezető állapotokig.

Rejtett tartóizmok

...,amikről fogalmunk sincs?

Manapság népbetegségnek is nevezhetjük a nők körében gyakran kialakuló, medencealapi izmok meggyengüléséből kialakuló kellemetlenségeket.

Ahhoz, hogy a gátizmok meggyengüljenek, sok körülmény, külső-belső tényező hatása vezethet.

Intim torna segítségével sokat tehetünk a kellemetlenségek elkerülése illetve azok megszüntetése érdekében.