Leggyakoribb félelem - kérdések

Sok kismama a félelemre okot adó gyanú eloszlása után is újabb és újabb okokat fogalmaz meg, amellyel fenntartja és táplálja szorongását. Ebben az esetben felmerül a gyanú, hogy a félelmek hátterében nem csak a magzat egészségéért érzett aggodalom áll.

Ma már a legtöbb felmerülő kérdés megválaszolása az orvostudomány előrehaladtával nagy biztonsággal megoldható. Erre szolgálnak többek között a műszeres és laboratóriumi vizsgálatok, az ultrahang és egyéb megoldások.

Kismamák félelmei

Bizonyára minden leendő- vagy már várandós kismama fejében megfogalmazódik a szüléstől való félelem és az anyaság fogalma.

- A várandósság és a szülés adta félelmek:

Ezek a félelmek már a születéstől beíródnak a nő lelkébe és további életébe. Mivel a szülés – születés egyidős az emberiséggel, ezek a félelmek karöltve járnak a folyamattal.

Vágj bele a kalandba

Élete legnagyobb kalandjába vág bele az a nő, aki elérkezik arra a pontra, amikor komolyan felmerül a gyermekvállalás lehetősége. Ez az időszak a továbbiakban egyben igen nagy kihívást is jelent.

Amikor egy nő szájából elhangzik:

-„kismama leszek”

Ez magában foglalja azt a tényt, hogy a várandósság tervezett, hiszen a kismama állapot még csupán egy jövőbeli elképzelés számára.