Termékenység növelése – palástfű

Undefined
Kép forrása: 
shutterstock

A világ legismertebb édesanyja, Szűz Mária áldásaként ismert gyógynövény nagyon nagy jelentőséggel bír egy babára vágyó nő számára!

A palástfű a nők egyik legjobb barátja. Számos bajra kínál megoldást, többek között állítólag a termékenységi gondokon is segít.

A palástfű német neve – Frauenmantel (azaz „női kabát”) arról árulkodik, már a névvel is utalva, hogy elsősorban a női nem számára tartalmaz hasznos összetevőket.

 

A palástfűnek számos jótékony hatása van:

  • általános segítséget nyújt nőgyógyászati gondok esetén
  • erősíti a méhet: ha már volt vetélés, a következő várandósság előtt érdemes egy kúrát végigcsinálni
  • segíti a menstruációs zavarok megszüntetését
  • segíti a méhnyálkahártya felépítését, „vastagítását”
  • megszünteti a fehérfolyást
  • fájdalmas, erős vérzéssel járó menstruáció esetén hatásos segítséget nyújthat
  • vérzéscsillapító, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása is van

Jó tudni: Tanninokat, vagyis cseranyagokat tartalmaz, aminek köszönhető a sebgyógyító, összehúzó, vérzéscsillapító hatása. További hasznos összetevői a flavonoidok, amelyek serkentik a vérkeringést.

Alkalmazását tekintve iható teaként vagy nőgyógyászati panaszok (pl. fehérfolyás) esetén fürdőkúraként:

Tea: két teáskanál palástfű 3 dl vízzel történő leforrázása után 8-10 percig áll, majd kortyonként fogyasztható. Hozzáértők szerint a ciklus második felében érdemes inni belőle, napi egy csészével. Maximum 2-3 hónapig alkalmazható, azután szükséges szünetet tartani.

Fürdő: egy fazék hideg vízben kb. 200 gramm szárított palástfű áztatása szükséges, majd másnap az egész folyadék felmelegítését követően a fürdővízhez kell hozzáadni.

Fontos tudni: A palástfű állítólag semmilyen ismert mellékhatással nem rendelkezik, viszont napi két csészénél többet fogyasztva károsíthatja a májat.

Szinte minden patikában, gyógynövény boltban kapható.