Gyertyaállás és kutyapóz

Undefined

Átlagos esetben a méh helyzetét tekintve előrefelé dől, ráfekszik a húgyhólyagra. Amikor a méh nem ezt a tankönyvi helyzetet veszi fel, akkor viszont hátrafelé dől, a végbél felé. Hogy mennyire dől hátra, ez minden érintettnél egyénileg változó.

Ami igazából gondot jelenthet, hogy a hátrahajlás mozgatható-e vagy lenőtt. Mobilis hátrahajlás esetén semmiféle kezelésre nincs szükség. Ha viszont lenőtt, akkor műtéti megoldást javasolhat az orvos, mert ez gyulladásokat, fájdalmat okozhat. Az érintettek többségénél azonban nincs szó lenövésről.

Jó tudni: Nem ritka genetikai rendellenességről van szó, hanem egy normális biológiai variánsról: száz nőből húsznak nem előre, hanem hátrafelé hajlik a méhe.

Sokan vélik úgy, hogy bizonyos pózok hátrahajló méh esetén elősegíthetik a fogantatást. Szerencsére nincs szó bonyolult tornagyakorlatról, így a kipróbálásuk nem követel túl nagy áldozatot:

  1. fogantatási trükk: szeretkezés után ajánlott a fél órán át a hasra fekvés. Állítólag ez az egyszerű trükk bármilyen egyéb fogantatást segítő módszer nélkül is néhány hónapon belül eredményt hozhat, mert hátrahajló méh esetén lerövidíti a spermiumok útját a méhszájhoz. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy hátrahajló méh esetében a méhszáj magasabban, a has irányában helyezkedik el. Így a gyakorlattal legyőzhetőek a gravitációs nehézségek.

  1. fogantatási trükk: újabb előnyt biztosíthat a spermiumok számára, ha a férfi orgazmusa „kutyapózban” megy végbe, mert a pénisz vége így közelebb van a méhszájhoz, mint bármely más szexuális pozícióban.

  1. fogantatási trükk: együttlét után hanyatt fekvő testhelyzet felvétele fél órán keresztül, megemelt medencével, egy kispárna segítségével.

  1. fogantatási trükk: az előző nehezítettebb verziója, a gyertyaállás. Állítólag ha az orgazmust követően néhány percig gyertyaállás történik, a spermiumok gyorsabban odaérnek a méhszájhoz, így megnő az esélyed a teherbeesésre.