Lombikbébi helyett Omega

Undefined

Lehet, hogy pusztán önmagában az Omega 3 pótlás elősegítheti a várva várt gólya érkezését.

Néhány szó a hormonokról:

A várandósság létrejöttének egyik előfeltétele a tökéletesen működő hormonrendszer. A hormonok tulajdonképpen kémiai hírvivők. A szervezet sejtjei rajtuk keresztül kommunikálnak.

Amerikai kutatók szerint a hormonok csak akkor tudnak jól dolgozni, ha megfelelő mennyiségű Omega 3 zsírsav is jelen van a szervezetben.

A nőknél a hormonrendszer sokkal bonyolultabb, mint a férfiaknál, mert a bonyolult teendők bonyolultabb rendszert kívánnak.

A hormonrendszer feladatai közé tartozik többek között:

  • a havi ciklus szabályozása,
  • a szervezet felkészítése a várandósságra,
  • a várandósság végigkísérése,
  • a szülés levezénylése,
  • a szoptatás elindítása.

Jó tudni:

Dr. Berry, a Boston University School of Medicine korábbi kutatója szerint a női létnek hormonális szempontból három szakasza van:

  • pre-menopauza (menstruáció és a terhesség)
  • menopauza
  • post-menopauza szakasza

Azt figyelték meg, hogy az 1960-as évek óta a pre-menopauza időszakában egyre több szövődmény merül fel a nőknél. Sokkal több a hormonális jellegű gond, és egyre több nő küzd termékenységi problémákkal.

A hormonrendszer felbomlásának fő oka a táplálkozásban keresendő.

A nők manapság sokkal több szénhidrátot fogyasztanak, mint az 1960-as években, ami felborítja a zsírsavak egyensúlyát a szervezetben. Ennek köszönhetően a hormonrendszer nem tudja tökéletesen ellátni a működését, ami sokszor termékenységi gondokhoz is vezethet.

Az Omega 3 pótlás növelheti a teherbeesés esélyét. A meddőségi akadályokkal küzdő nőknél gyakran figyelhető meg a méhben csökkent véráramlás. A megfelelő Omega 3 és Omega 6 aránynak köszönhetően növekszik az Omega 3 alapú „értágító” prostacyclin szint, és az „érszűkítő” thomboxane szint. Így a méhben szabályossá válik a véráramlás, és nő az esély a várandósságra, illetve a várandósság fennmaradására a szülésig.

Fontos tudni:

Egy nemzetközi tanulmány szerint az Omega 3 pótlás bizonyos esetekben kenterbe veri a hagyományos gyógyszereket. Omega 3 bevitellel szívbetegségek esetén a halálozási arány 23 %-os, míg pusztán gyógyszerekkel csak 13 %-os csökkenését tudták elérni.

Más tanulmányok szerint a halakban található DHA nevű Omega 3 zsírsav mérgező a rákos sejtek számára, és az Alzheimer-kór előfordulásának esélyét 60 %-kal csökkenti.

Az Omega 3 szedését megelőzően szükséges orvos konzultációja!