Mit szólsz egy újévi fogadalomhoz?

NE félj, hogy nem leszel kitartó benne...
Mert van egy nagyon jó javaslatom, hogy teljesíthető legyen a fogadalmad‼️

Gondolkodsz azon, hogy az újévben szeretnél valamit másképp csinálni?
Fontolgatod, hogy belekezdj valami újba, és eddig a rekreáció hiányzott életedből?
Akkor olvass tovább!

Tudom, hogy sokan azért nem tesznek fogadalmat szilveszterkor, mert biztosak benne, hogy ezek csak ritkán vezetnek hosszú távú változáshoz. Pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Nekem van egy elméletem, hogy lehet sikerre vinni a fogadalmakat. Érdekel? Akkor most is olvass tovább!

A szokásaink mélyen a tudatosság szintje alatt gyökereznek, ezért nehéz rajtuk változtatni. De azért nem lehetetlen. Ha jól fogunk hozzá. Szerintem az, hogy sikeres legyen az újévi fogadalmunk, négy feltételen alapul.

Mi az a négy lépés?

1. Olyan cél kitűzése magunk elé, ami inspiráló, de ugyanakkor nem lehetetlen elérni!
Azt megfogadni, hogy egy év múlva a Himalája csúcsain fogok szelfizni, holott eddig a téli sportokat csak a tévében követtem... kudarcra van ítélve.
Viszont, ha azt ígérem meg magamnak, hogy heti két órát az "ÉNidőre" szánok, és azt csinálok, amitől jobban érzem magam és ezáltal a környezetem is, az több sikerrel kecsegtet. Persze a fogadalmat úgy kivitelezve, hogy előtte a családra szánt idő is teljesítve van.

2. Olyan megvalósítási tervet kell kidolgozni a megvalósításhoz, ami nem ütközik más szokásainkkal!
Legfőképpen családi életünkkel.
Például válasszunk a rekreálásra olyan idősávot, ami a legkönnyebben beépíthető az eddigi életünkbe. Vagyis nem ajánlott se a vasárnapi családi ebédet, se a csütörtök esti balettfellépéseket, se a gyermekkel közös uszodabérletet beáldozni, mert abból csak lelkifurdalás és szemrehányás lesz, ugyanakkor a nyári strandra való bikinizés felkészülése sem jön össze.

3. Olyan közeget kell választani, ami a személyiségünknek megfelel.
Van, aki eldönti, hogy még elő szeretné venni a bedobozolt ruháit (amik majd egyszer megint jók lesznek), és az olyan csoportos rekreációs órán érzi jól magát, ahol többi sorstársa inspirálja, az öltözői diskurzus pedig plusz emberi tartalmat ad az élményhez.
Viszont van, aki csak a saját légzésére, teljesítményére szeret koncentrálni, és elég neki ha a személyi edző mellet karcsúsítja derekát.
Kulcsszó: önismeret. Mindenkinek van testhezálló mozgásformája. Nem feltétlen muszáj futni vagy ugrálni ahhoz, hogy valaki eredményt érjen el.

4. Egy ilyen fogadalomhoz kell az erős motiváció is.
Nekem a testem jelezte, hogy ideje lenne vele is foglalkozni végre. Nem voltam beteg, csak néha itt fájt, néha ott. És hát nem volt energiám, 26 évesen. Elég gáz. Magamat ismerve nagyon komoly motiváció kellett ahhoz, hogy elkezdjek rendszeresen mozogni. Én ezt csak úgy tudtam elérni, hogy edzéseket tartok másoknak is, együtt rekreálunk. Így még örömöt is tudok adni másoknak és közösen örülünk az eredményeknek. Ez már több mint 2 éve így működik, és azóta tucatnyi női bajtárs büszkélkedik a tükör előtt.
A hozzám járó hölgyek közül sokan említették már, hogy:
- plusz energiát kapnak a rekreálás és a relaxáció kombinációja által, így könnyebben veszik a mindennapi kihívásokat
- sokkal jobb hangulatban telnek napjaik, mert tudják, tesznek magukért
- jó tudni, hogy olyan női közösséghez tartoznak, ahol mindenkinek egy célja van, és közös erővel könnyebb

Kitartás és csak céltudatosan a 2019-ben :)