8.0 lista az új kezdethez

2,5 év saját tapasztalat alapján sikerült összeállítani egy listát, hogy tulajdonképpen mire is van jó hatással az én életemben a rendszeres testmozgás

1.Feszültséglevezetés:

A rendszeres testmozgás a relaxáció jótékony hatásával kiegészítve, renkívül jó megoldás a mindennapi stressz levezetésére, ugyanakkor a házisárkány szindróma kialakulása is elkerülhető vele. Ha nem hiszed, kérdezd a férjemet :)

2.Egészségmegőrzés:

Valójában ehhez nem kell sok magyarázatot fűzni, ugyanis rengeteg tanulmány bizonyítja a rendszeres testmozgás szervezetre gyakorolt pozitív hatását, legfőképpen a keringés és szív egészségére, a tüdőkapacitásra, az ízületekre a mozgékonyságra, az izomzat karbantartására, stb., és nem utolsó sorban kitűnő immunerősítő!

3.Szuper társaság:

Akinek igénye van rá, hamar talál sorstársat, cinkost, akivel jó együtt „szenvedni”, aki rákérdez, hogy mikor jössz legközelebb, hogy mi történt veled a múlt edzés óta. Itt nem anyuka, nagymama, ügyfélszolgálatos, vállalkozó, adózó stb. vagy, hanem igazán önmagad lehetsz a közösség tagja.

4.Alakformálás és testképformálás:

Mindenkinek meg kell dolgoznia azért a testért, amiben hosszú életet akar élni. Ugyanis senki sem tökéletes. Én még nem vagyok teljesen elégedett a mostani testemmel, de ez már sokkal jobban hasonlít a fejemben élő önképre.

5.Jellemformálás:

Úgy gondolom, hogy a rohanó világban elengedhetetlen a rendszeresség és a kitartás elsajátítása, amire a torna tökéletesen megtanít. A hosszú távú sikereket jobban lehet értékelni. És nagyon fontos, hogy ez egyben jó példa is a gyermekeid előtt.

6.Rugalmasság megőrzése:

Ha borul a családi excel-táblázat, nem mondom azt, hogy nem fér bele az életembe  a testmozgás. Mert itt akarok lenni. Csak meg kell keresni a megoldást.

7.A határok kitolása:

Ha 2,5 éve valaki azt mondta volna, mire leszek képes ennyi év elteltével, biztosan nem hittem volna el. Most viszont, igaz, még hosszú út áll előttem, önmagamhoz képest ez egy hatalmas lépés előre. És ez a lényeg, nem?

8.Depresszió elleni fegyver:

Tél idején, amikor a nap se süt minden nap, az ember extra lehangolt tud lenni, okkal vagy ok nélkül, de inkább az utóbbi. A rendszeres testmozgás felráz ebből: felpörget, szól a zene, mennek a poénok, próbálom leküzdeni önmagam, egy órára tuti elmúlik a tél.

Mindegy, hogy mi a rendszeres testmozgás neve, az is lehet, hogy többféle váltogatása hozza az elégedettség-érzést. Az biztos, hogy kell némi enegria-, idő- és pénzbefektetés az elején, hogy megtaláld az igazit (edzőt, mozgásformát), de mindenképpen megéri.

 

Remélem, kedvet csináltam hozzá, hogy belevágj!

Ki tudja, lehet találkozunk a teremben!