Rólunk

MISSZIÓNK

Az Anahitas weboldal azzal a céllal indult, hogy egy közösséget formáljunk, melyben naprakész információkkal látjuk el a leendő-, a várandós és a már megszült kismamákat, hogy odafigyeléssel és törődéssel felkészítsük őket lelkileg és testileg az anyaság örömeire, megoldást és választ adjunk minden felmerülő kérdésükre. Azon túl, hogy a kismamák megosztják tapasztalataikat egymással, a kérdésekre tapasztalt nőgyógyász szakorvos és szülészeti- nőgyógyászati nővér válaszol, akiknek belátásuk van a várandóság, a szülés és az anyaság örömeibe és megpróbáltatásaiba.

TEVÉKENYSÉGEINK

Az Egyesület programnaptárában családfelkészítő, gyermekvállalást ösztönző, prevenciós, felvilágosító és oktató jellegű előadások, valamint női- és kismama torna órák szerepelnek. Munkásságunk magyar és szerb nyelven folyik, mely tapasztalt szakembereink részvételével valósul meg.

SZAKÉRTŐINK

DR. Szabó Elvira

Dr. Szabó Elvira

Dr Szabó Elvira vagyok, nőgyógyász, feleség, két leánygyermek édesanyja. A kanizsai egészségházban vagyok állandó munkaviszonyban. Öt éves munkatapasztalatom elsődlegesen a terhesgondozás és tanácsadás valamint a nőgyógyászati betegségek feltárása, gyógyítása valamint a daganatos betegségek szűrésén alapszik. Pácienseim tudják, hogy bizalommal fordulhatnak hozzám kérdéseikkel, mindig szívesen válaszolok azokra. Szeretem a nőgyógyászatot, mondhatni szerelem volt első látásra még az egyetemi éveim alatt.

Farkas Klaudia

Farkas Klaudia

Farkas Klaudia vagyok, Alizetics edző és kismama torna szakoktató, szülészeti-nőgyógyászati nővér (bába), az Anahitas - nők és kismamák gondozója Egyesület alapítója és elnöke. Gyermekkorom óta szeretek az embereken segíteni, ebből kifolyólag tudtam, hogy egy nap az egészségügyben fogom megtalálni a helyem. Több éves kórházi tapasztalatom a szülészeti-nőgyógyászati osztályon elég volt arra, hogy nagyon sok helyzetben tudjam érvényesíteni tudásom és emberközpontú énem. Szeretem a hivatásom, szeretek segíteni, szeretek szépet és jót alkotni. A pozitív gondolkodást létfontosságú elemnek tartom a mai rohanó világban, így szeretem az embereket motiválni.

Telek Teodora

Bálint Anita

Több, mint 7 éve vagyok a szabadkai Egészségügyi Középiskola szaktanára, végzettségemet tekintve diplomás ápoló az egészségügyi tárgyak professzora. Szeretem a hivatásom, ami már a fél életemet meghatározta, mindennapjaim részévé vált. Szeretek segíteni és igyekszem tudásommal, tapasztalatommal, tanácsaimmal hozzájárulni az Anahitas munkájához. A gyógyítás es ápolás mellett a megelőzést tartom fontosnak, hiszem azt, hogy megfelelő várandósfelkészítés elősegíti a könnyebb szülést és a szülés utáni felépülést. Anyaként, tudom milyen feladatokkal állunk szemben mi szülők a baba születése után és milyen akadályok gördülhetnek élénk ha gyermekünk születik. Ezek megoldásában szeretnék segíteni a csecsemőgondozási és elsősegély előadások és gyakorlatok során.