Vežbe za trudnice i priprema za porođaj (u sali i online) – Subotica

VEŽBE ZA TRUDNICE SU REŠENJE DA U TRUDNOĆI UŽIVATE BEZ STRESA U DOBROJ KONDICIJI

Anahitas program psihofizičke pripreme za porođaj u Subotici je pažljivo osmišljen i prilagođen trudnicama. To podrazumeva fizičku pripremu u vidu vežbi za trudnice, a naš strični tim je tu i da Te posavetuje i psihički pripremi za najvažniji trenutak u životu. Imate izbor da nas posetite u sali ili da pratite vežbe online uživo.

" Ja sam Kunji Farkaš Klaudija, ginekološko-akušerska sestra, kao babica asistirala sam porođajima, kako prirodnim tako i carskim, znam šta je ono što plaši trudnice i znam kako taj strah od nepoznatog prevazići. Videla sam mnogo puta kako je teško onim trudnicama koje nemaju osnovno predznanje o procesu porođaja i da se sve može olakšati odgovarajućom pripremom. Sertifikovani sam instruktor prenatalnih vežbi za trudnice i za pet godina postojanja Anahitas programa vežbi za trudnice, edukovala sam i pripremila za porođaj više stotina trudnica. "
Kunji-Farkas-Klaudija-Anahitas
Vežbe za turdnice i priprema za porodjaj Subotica - Anahitas

ŠTA PREDSTAVLJA ANAHITAS PROGRAM ZA TRUDNICE?

Specijalizovani Anahitas program vežbi za trudnice će ti pomoći da lakše i lepše prođe period trudnoće, da se fizički i mentalno pripremiš za porođaj, ostaneš fit i družiš sa drugim trudnicama.

Program se sastoji od brojnih specijalizovanih prenatalnih vežbi, ključnih vežbi tehnike disanja za lakši porođaj, vežbe opuštanja, preventivnih merenja, konsultacije sa našim ginekologom i savetovanjem sa babicom.

Uz kombinaciju sa šetnjom ili po mogućnosti plivanjem, vežbanje u trudnoći predstavlju idealan način da što lakše prođeš kroz ovaj divan, ali izazovan period u životu.

Pozitivni efekti vežbanja u trudnoći

Na našim prostorima su pretežno zastupljene vežbe koje se baziraju na istezanju, tipa joge i pilatesa za trudnice! Međutim isto tako su VAŽNE i ciljane vežbe koje jačaju mišića celog tela jer pored jačanja i istezanja ove specijalizovane vežbe, između ostalog, obezbeđuju odgovarajuću cirkulaciju i imunitet trudnice.

P R E D N O S T I

Jačenje važnih mišića za porođaj
• Manje komplikacija
Dobro raspoloženje
• Usavršavanje 5 tehnika disanja
Miran san
• Bolja cirkulacija
Poboljšava rad creva
• Bolja kontrola bešika
Ublažavanje trudničih bolova

Vezbanje u trudnoci Anahitas trudnice

TERMINI VEŽBI ZA TRUDNICE - Subotica
/ u sali i online /

Utorak
16:30 - 17:30

Subota
10:00 - 11:00

Ukoliko niste u mogućnosti da dolazite na vežbe za trudnice u našu salu, možete se priključiti uživo online iz topline svoga doma.

IMAMO REŠENJE I ZA TRUDNICE KOJE NISU U MOGUĆNOSTI DA PRATE GRUPNE VEŽBE U SALI ILI ONLINE. ZA ONE KOJE ŽELE POSEBNU PAŽNJU, U TERMINU KOJI TO NJIMA NAJVIŠE ODGOVARA, A DA SE OSEĆAJU BEZBEDNO I U RUKAMA NAŠIH STRUČNJAKA !

PREMIUM ANAHITAS ONLINE PROGRAM INDIVIDUALNIH VEŽBI ZA TRUDNICE I PRIPREMA ZA POROĐAJ.

Pogledaj detalje na sledećem linku

Lako je naći se u situaciji kao da je sve van kontrole.
I odjednom primetiš…

šta treba da znam pre nego što dođem na prvi čas ?

01

Kada početi sa vežbama za trudnice?

Moja preporuka je da se počne sa vežbanjem nakon 14. nedelje trudnoće, kada prođe prvi i najosetljiviji trimestar. Program je tako napravljen da može da se vežba i do 40. nedelje. Pre nego što počneš sa vežbama, potrebno je konsultovati se sa ginekologom, da li smeš da važbaš.

02

Šta razlikuje Anahitas program od ostalih?

U dobrim si rukama! Za vreme programa ćeš se i fizički i psihološki pripremiti (upoznati sa fazama porođaja i šta te očekuje). Naučićeš 5 najvažnijih tehnika disanja, oslobodićeš se od straha od porođaja. Za one koje će dolaziti u salu, neizostavna su nedeljna merenja pritiska, šećera u krvi i telesne težine kako bi pratili zdravstveno stanje trudnice i eventualno pravovremeno reagovali ako dođe do nekih većih odstupanja. Moguće su stalne konsultaciju sa našim ginekologom, to važi i za online članice. Sve ovo će ti dati dodatnu sigurnost i podršku da bezbrižno dočekaš prvi susret sa bebom.

03

Zašto su vežbe disanja važne?

Praktikovanje vežbi disanja za trudnice priprema trudnicu da ostane mirna i staložena kada je to najpotrebnije i kako da racionalno koristi snagu pri kontrakcijama. Kod nas ćeš naučiti 5 tehnika koje možeš već kući da praktikuješ pre odlaska u bolnicu, kao i one koje će ti biti ključne pri porođaju. Svesno i usmereno disanje je jedna od najvažnijih pretpostavki za lakši porođaj!

04

Brz povratak u formu posle porođaja

Misli na period i posle trudnoće. Jedna od većih briga trudnica je da li će i koliko brzo uspeti da se vrati u formu posle porođaja. Redovno vežbanje po našem programu, odnosno održavanje i poboljšanje mišićnog tonusa, su neophodan preduslov za brz povratak u staru formu.

05

Zašto je važno jačati mišiće u trudnoći i koje?

Vežbe za trudnice su usmerene tačno na one mišiće koji su ti potrebni kako bi dobro podnela trudnoću. Aktivno fizičko kretanje naročito ima lekovito dejstvo u slučaju teškoća sa povećanjem telesne težine, hormonalnih tegoba, bolova u krstima, leđima i ligamentima kao i slučaju zadržavanja tečnosti u organizmu. Posebno pozitivno dejstvo ima na porođaj. Trudnicama koje ne zapostavljaju kretanje, posle porođaja brže postaju ponovo fit. Ono što će još usrećiti trudnice je da smanjuje pojavu dijastaze.

06

Zajednica, druženje i razmena iskustava

Boravak u pozitivnom, podstičućem i ohrabrujućem okruženju sa osobama koje su u istom stanju kao i Ti, delovaće pozitivno na tvoje emotivno stanje i predstavljaće podstrek i motivaciju da nastaviš sa vežbanjem. Neretko se druženje i razmena iskustava nastavlja i posle trudnoće, možda čak i intenzivnije, sa bebama. Podrška je uvek dobrodošla pri novim izazovima u ulozi majke.

Prijava-za-vezbe-za-trudnice-Anahitas-Kunji-Farkas-Klaudija

Za one koji dolaze u salu, sva potrebna oprema za vežbanje je već obezbeđena. Tvoje je samo da poneseš veliki peškir i flašicu vode! A za one koji se priključuju online, vežbe su prilagođene i za kućne uslove, postoji alternativa za svaki rekvizik.

Mesečna članarina

8 časova
rsd 3600
00
  • Vežbe za trudnice
  • Vežbe tehnike disanja
  • Psiihofiziča priprema
  • Preventivna merenja (u sali)
  • Konsultacije sa ginekologom
             - može i online

Dobila si odobrenje od lekara i spremna si za prvi besplatan čas vežbi za trudnice?

Onda možemo da počnemo!

istezanje za trudnice u sali Anahitas

Zakaži svoj dolazak na prvi čas i rezerviši mesto u grupi

POZIVOM NA BROJ

Ukoliko ti je praktičnije da nam pišeš, ispuni formu i očekuj odgovor u roku od 24h.

pročitaj detaljnije u vezi vežbaNJA U TRUDNOĆI

Trudnoća je pravo vreme da se pobrineš za svoje zdravlje. Naš zadatak je da te osnažimo i pripremimo za porođaj.

Lajkujte našu FB stranicu i upoznajte se našim programima.